Mijn achtergrond

 

Na mijn studie medische biologie heb ik tijdens mijn promotieonderzoek en erna een aantal jaren kankeronderzoek gedaan. Vervolgens heb ik op verschillende posities in het management van ziekenhuizen gewerkt. 

Na een ‘tussenstop’ als verander leidinggevende van eenheid relatiemanagement bij een agentschap van het ministerie van OCW ben ik van 2002 tot 2012 directeur in de ouderenzorg geweest.

Naast veel reorganisaties heb ik aan meerdere uiteenlopende projecten leiding gegeven. De laatste vier jaar heb ik innovatie opdrachten uitgevoerd in de ouderenzorg, thuiszorg en 1e lijns gezondheidszorg.

 

Mijn drijfveer om in deze fase van mijn carrière niet alleen innovatie trajecten in de gezondheidszorg te doen maar ook intermediair voor baanzoekenden te zijn, is dat ik energie krijg wanneer ik mensen zie ‘groeien’.  

 

De rode draad in de aansturing en begeleiding van mensen is voor mij altijd geweest om vanuit iemands kernkwaliteiten zijn of haar potentie te ontdekken èn het zien van de kans om een stap te zetten: groot of klein.

Dit speelt bij iedere verander opdracht in een organisatie. En bij uitdagingen in iemands carrière pad. Juist in een fase van mogelijke ongewisheid van ‘what’s next?’, ervaar ik mijn meerwaarde. Daarbij kan ik putten uit mijn ervaring met verandertrajecten bij uiteenlopende organisaties, inclusief die van directeur van een regionale franchise onderneming. Zie voor meer achtergrond over deze trajecten Mensen aan het woord. 


 

Co-creatie 3.0: van idee naar realisatie door te sparren, te begeleiden en door het samen te doen...